Bábovka je klasika, ktorá sa pripravuje hádam v každej kuchyni. Preto som si vymyslela zdravý variant, v ktorej som sa vyhla múke a cukru. Múku som vymenila za mandle a ovsené vločky a cukor za sušené...
Môj víkendový tip na raňajky alebo zdravý koláčik.
Ja som bábovku pripravila z bezlepkových a bezlaktózových surovín, ale dá sa pripraviť aj z klasických v tých istých pomeroch.
Mám veľmi rada, keď je cez víkend niečo voňavé na stole. Ak máte radi šťavnatejší koláčik, k bábovke sa hodí orieškovo-čokoládová nátierka, orechové maslo alebo domáci džem.
Ingrediencie
Všetky suroviny (banán rozmačkáme vidličkou) zmiešame vo veľkej nádobe, vznikne hustá kaša. Formu na bábovku (ja používam silikónovú, tú nemusím vymastiť) vymastíme maslom a vysypeme jemnými vločkami alebo ovsenou múkou. Hmotu nalejeme do formy a bábovku pečieme cca 50-60 min. na 170 C v rozohriatej rúre. Vyskúšajte špáradlom, či je cesto prepečené. 1 ČL škorice zmiešame s mletými mandľovými lupienkami, môžeme pridať aj 1 ČL trstinového alebo kokosového cukru, zmiešame a vnikne posýpka. Hotovú bábovku poprášime posýpkou a podávame.
Podobné recepty
Určite aj vám ostávajú v kuchyni v dózičkách rôzne suroviny, ktoré je treba minúť. Trocha orechov, maku, kokosu, vločiek, kakaa,...atď. Presne tak vznikla táto bábovka. Vysypala som všetky zbytky do...