Niekedy mám chuť pripraviť sebe aj deťom netradičné raňajky a upiecť niečo zdravé. Ušetrím tak ranný čas na prípravu raňajok a ešte si aj pochutím bez výčitiek. Ako múku som na banánový chlieb použila...
Máte radi sladké raňajky? Tu je môj ďalší recept na sladký raňajkový chlieb z orechov a vločiek. Na mojom blogu nájdete viac variant banánového chleba, dá sa pripraviť na množstvo spôsobov. Na osladenie úplne postačí banán a jablkové pyré, mandle taktiež dodajú chlebíku jemne sladkú chuť. Ja si na raňajky dávam 2 plátky. Kombinujem ich s mandľovým maslom a jabĺčkom.
Ingrediencie
Zrelé banány popučíme vidličkou. Jablká uvaríme a vymixujeme na pyré. Orechy a ovsené vločky vymixujeme na jemno v kuchynskom robote (orechy môžeme aj pomlieť). K ovseným vločkám a orechom primiešame vajíčka, mak, banánové a jablkové pyré, roztopený kokosový olej, prášok do pečiva. Vznikne hustá kaša, ktorú nalejeme do vymastenej (kokosovým olejom) a vysypanej (celými ovsenými vločkami) formy na chlebík. Vrch ozdobíme mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180C (obojstranné pečenie) cca 50 min. Tenkým nožíkom alebo ihlou vyskúšame, či je chlebík prepečený. Hotový chlieb vyberieme, necháme vychladnúť a podávame.
Podobné recepty
Banánový chlebík je výborný víkendový variant na zdravé raňajky alebo dezert po obede. Okrem toho, že si celá rodina na ňom pochutí, vyvarujeme sa tak víkendovým zhrešeniam vo forme zmrzliny, zákuskov...