Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov...
Kari je výborné ľahké jedlo počas celého roka. Týmto istým spôsobom vieme pripraviť aj kuracie kari alebo hríbové kari a podobne.
Je to super alternatíva, ak si chceme pripraviť jedlo so sebou do práce alebo kdekoľvek ideme.
10 minút
15 minút
2 porcie
Ingrediencie
220 g
cícer varený
100 g
tofu natural
300 g
karfiól
2 strúčiky
cesnak
1 ks
cibuľa (môže byť šalotka)
1 PL
paradajkový pretlak
2 dcl
kokosové mlieko
2 ČL
kari korenie
1 ČL
zázvor (ľubovoľné)
Olivový olej, soľ, čierne korenie, čerstvé chilli
Príprava:
- Tofu pokrájame na kocky a opečieme na panvici s 2 PL olivového oleja do zlata. Tofu odložíme v tej istej panvici opečieme na drobno pokrájanú cibuľu, cesnak a zázvor.
- Pridáme paradajkový pretlak, na ružičky pokrájaný karfiól a pridáme 1 dcl vody. Dusíme 10 minút.
- Prilejeme kokosové mlieko, kari korenie a cca 1 ČL soli. Krátko povaríme, kokosové mlieko a voda sa zredukuje.
- Do hotovej omáčky pridáme varený cícer a opečené tofu. Všetko spolu premiešame, môžeme pridať nastrúhaný zázvor alebo chilli (ľubovoľné), 5 minút ešte varíme a odstavíme.
- Hotové jedlo poprášime čiernym korením a ak máme radi aj čerstvým koriandrom.
Príloha: varená celozrnná ryža, kus kus, quinoa, kváskový chlieb.
Suroviny: použila som tofu, cícer, kokosovú smotanu, kari korenie značky dm bio od dm drogerie.
Podobné recepty
Tempeh je tradičný sójový produkt pôvodom z Indonézie. Vyrába sa prirodzeným fermetovaním sójových bôbov. Fermentácia resp. kvasenie potravín je známe už od pradávna. Konzumácia fermentovaných...