Karfiólové kari s cícerom a tofu

Kari je výborné ľahké jedlo počas celého roka. Týmto istým spôsobom vieme pripraviť aj kuracie kari alebo hríbové kari a podobne.

Je to super alternatíva, ak si chceme pripraviť jedlo so sebou do práce alebo kdekoľvek ideme.

 

10 minút
15 minút
2 porcie

Ingrediencie

220 g
cícer varený
100 g
tofu natural
300 g
karfiól
2 strúčiky
cesnak
1 ks
cibuľa (môže byť šalotka)
1 PL
paradajkový pretlak
2 dcl
kokosové mlieko
2 ČL
kari korenie
1 ČL
zázvor (ľubovoľné)
Olivový olej, soľ, čierne korenie, čerstvé chilli

Príprava:

  1. Tofu pokrájame na kocky a opečieme na panvici s 2 PL olivového oleja do zlata. Tofu odložíme v tej istej panvici opečieme na drobno pokrájanú cibuľu, cesnak a zázvor.
  2. Pridáme paradajkový pretlak, na ružičky pokrájaný karfiól a pridáme 1 dcl vody. Dusíme 10 minút.
  3. Prilejeme kokosové mlieko, kari korenie a cca 1 ČL soli. Krátko povaríme, kokosové mlieko a voda sa zredukuje.
  4. Do hotovej omáčky pridáme varený cícer a opečené tofu. Všetko spolu premiešame, môžeme pridať nastrúhaný zázvor alebo chilli (ľubovoľné), 5 minút ešte varíme a odstavíme.
  5. Hotové jedlo poprášime čiernym korením a ak máme radi aj čerstvým koriandrom.

Príloha: varená celozrnná ryža, kus kus, quinoa, kváskový chlieb.

Suroviny: použila som tofu, cícer, kokosovú smotanu, kari korenie značky dm bio od dm drogerie.

Podobné recepty

Hliva ustricová na kari

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...