Medvedí cesnak má široké využitie v kuchyni a zároveň nekonečne veľa blahodárnych účinkou na zdravie. Na jar doslova naštratuje imunitu a pôsobí prevenčne proti jarnej únave a prechladnutiam po zime...
Kel je jednou z najzdravších zelením vôbec. 100 g kelu predstavuje dennú dávku vitamínu C.
Má vysoký obsah vlákniny. Je liekom pre naše črevá a trávenie.
Pomáha budovať zdravú črevnú flóru.
V spojení s medvedím cesnakom si tak pripravíme vitamínovú bombu.
Kuracie prsia nám doplnia potrebné bielkoviny.
15 min.
15 min.
3 porcie
Ingrediencie
300 g
kel
100 g
medvedí cesnak
300 g
kuracie prsia
150 g
biely jogurt
1 ČL
horčica jemná
50 g
parmezán
Soľ, čierne korenie
- Kel nakrájame na kocky a 3 minúty povaríme v horúcej vode. Precedíme a opláchneme studenou vodou, aby ostal chrumkavý.
- Medvedí cesnak nakrájame na pásiky. Zmiešame s kelom.
- Biely jogurt zmiešame s horčicou, soľou a čiernym korením.
- Kel s medvedím cesnakom zmiešame s dresingom.
- Kuracie prsia nakrájame na kocky a opečieme do zlata na olivovom oleji. Ochutíme iba soľou.
- Na tanier dáme šalát, kuracie kocky a poprášime parmezánom. Na vrch sa veľmi hodí šalát pokvapkať s pestom z medvedieho cesnaku. (Recept na pesto nájdete v mojom recepte: Halušky s pestom z medvedieho cesnaku, bryndzovým krémom a pancettou)
Podobné recepty
Toto sú recepty na každý deň. Jednoduché, rýchle, výživné, ľahko stráviteľné. Suroviny môžeme mať vždy po ruke v chladničke. takýto šalát sa výborne hodí aj ako jedlo do práce, ktoré v nabitom dni...