Kurací šalát s kelom, medvedím cesnakom a grilovanými kuracími kockami

Kel je jednou z najzdravších zelením vôbec. 100 g kelu predstavuje dennú dávku vitamínu C.

Má vysoký obsah vlákniny. Je liekom pre naše črevá a trávenie.

Pomáha budovať zdravú črevnú flóru.

V spojení s medvedím cesnakom si tak pripravíme vitamínovú bombu. 

Kuracie prsia nám doplnia potrebné bielkoviny.

15 min.
15 min.
3 porcie

Ingrediencie

300 g
kel
100 g
medvedí cesnak
300 g
kuracie prsia
150 g
biely jogurt
1 ČL
horčica jemná
50 g
parmezán
Soľ, čierne korenie
  1. Kel nakrájame na kocky a 3 minúty povaríme v horúcej vode. Precedíme a opláchneme studenou vodou, aby ostal chrumkavý.
  2. Medvedí cesnak nakrájame na pásiky. Zmiešame s kelom.
  3. Biely jogurt zmiešame s horčicou, soľou a čiernym korením.
  4. Kel s medvedím cesnakom zmiešame s dresingom.
  5. Kuracie prsia nakrájame na kocky a opečieme do zlata na olivovom oleji. Ochutíme iba soľou.
  6. Na tanier dáme šalát, kuracie kocky a poprášime parmezánom. Na vrch sa veľmi hodí šalát pokvapkať s pestom z medvedieho cesnaku. (Recept na pesto nájdete v mojom recepte: Halušky s pestom z medvedieho cesnaku,  bryndzovým krémom a pancettou)

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...