Linecké koláčiky z ražnej a mandľovej múky

Aj tradičné linecké koláčiky sa dajú upiecť zdravšie. Klasickú bielu múku som vymenila za ražnú a mandľovú.  Biely cukor, ktorý sa do bežných koláčikov dáva v množstve 100g som vymenila za 40g trstinového cukru. Koláčiky chutia naozaj výborne a ak to nepreženiete s množstvom, nemusíte sa báť, že po Vianociach budete o pár kíl ťažší. 

15 min.
7-10 min.
30 - 35 ks

Ingrediencie

200 g
ražná múka hladká (ja používam značku BIOMILA)
1 ks
vajce

120 g
maslo

40 g
trstinový cukor práškový
40 g
mandľová múka
1/2 ks
vanilkový lusk
štipka
soľ
šípkový džem

Vajíčko, maslo a cukor vymiešame alebo vymixujeme na hladký krém. Pridáme čerstvú vanilku, štipku soli a opäť premiešame. Pridáme preosiatu múku, mandľovú múku a z masy vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na minimálne 1-2 hodiny (môžeme aj na noc). Cesto vyvaľkáme na 4-6 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C 7-10 minút. Keď majú koláčiky zlatý nádych, sú hotové. Vychladnuté potrieme zo spodnej časti lekvárom a spojíme s druhým kusom.

Ak chcete darovať zdravie svojim blízkym pod stromček, pozrite si ponuku mojich darčekových poukazov na https://www.medibalance.sk/darcekove-poukazy

Podobné recepty

Medovníčky z ražnej múky

Na medovníčky používam ražnú múku, ktorú som vymenila za klasickú bielu pšeničnú. Má nízku glykemickú záťaž, preto je vhodnou alternatívou pre štíhlu postavu. Na osladenie používam iba med. V...

Medvedie labky bez múky

Medvedie labky u nás na Vianoce nesmú chýbať. Do klasických labiek ide 200g bielej múky, 100g bieleho cukru a 150g stuženého tuku. A keď k tomu prirátam ďalšie prehrešky, ktoré nás cez sviatky neminú...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...