Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie...
Qiunoa sa označuje ako pseudoobilnina, je výbornou náhradou za obilniny aj keď prirodzene neobsahuje lepok.
Qiunoa má nízky glykemický index, pomáha udržovať hladinu cukru v rovnováhe. Quinoa výborne zasýti a tak je vhodnou potravinou nie len pri neznášanlivosti lepku, ale aj pri chudnutí a udržiavaní štíhlej postavy.
Qiunoa obsahuje esenciálnu aminokyselinu tryptofán, ktorá pomôže dobrému spánku a podporuje tvorbu hormónu šťastia a dobrej nálady.
Ingrediencie
Filet lososa umyjme a položíme na papier na pečenie. Jemne oslíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C (obojstranné pečenie) 20 minút do zlata. Quinou dáme do hrnca, zalejeme dvojnásbným množstvom vody (čiže ak varíme 50 g tak dáme 1 dcl vody), pridáme soľ, varíme ju na miernom ohni 15 minút. Hrášok dáme taktiež do hrnca, ak máme mrazený nepotrebujme pridať vodu, na miernom ohni sa hrášok o pár minút rozmrazí. Hrášok zmiešame s qiunoou, pridáme olivový olej, nasekanú pažítku, premiešame a podľa potreby dochutíme soľou. Hráškovú qiunou podávame s lososom, na tanieri poprášime mletým čiernym korením.
V kroku "očista tela" vynechajte olej. Ak nemáte hrášok v zozname potravín, nahraďe inou zeleninou vo vašom zozname (napr. mrkvou, brokolicou, špenátom,...atď)
Podobné recepty
Losos patrí k najtučnejším a zároveň k najzdravším rybám. Obsahuje nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, teda esenciálne mastné kyseliny, ktoré v našom tele potláčajú zápalové procesy a chránia telo...