Losos s hráškovou qiunoou a pažítkou

Qiunoa sa označuje ako pseudoobilnina, je výbornou náhradou za obilniny aj keď prirodzene neobsahuje lepok.

Qiunoa má nízky glykemický index, pomáha udržovať hladinu cukru v rovnováhe. Quinoa výborne zasýti a tak je vhodnou potravinou nie len pri neznášanlivosti lepku, ale aj pri chudnutí a udržiavaní štíhlej postavy.

Qiunoa obsahuje esenciálnu aminokyselinu tryptofán, ktorá pomôže dobrému spánku a podporuje tvorbu hormónu šťastia a dobrej nálady.

15 min.
20 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
losos
50 g
qiunoa (v suchom stave)
150 g
hrášok (môže byť mrazený)
1 PL
olivový olej (v očiste tela vynechajte)
1 PL
čerstvá pažítka
soľ, čierne korenie

Filet lososa umyjme a položíme na papier na pečenie. Jemne oslíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C (obojstranné pečenie) 20 minút do zlata. Quinou dáme do hrnca, zalejeme dvojnásbným množstvom vody (čiže ak varíme 50 g tak dáme 1 dcl vody), pridáme soľ, varíme ju na miernom ohni 15 minút. Hrášok dáme taktiež do hrnca, ak máme mrazený nepotrebujme pridať vodu, na miernom ohni sa hrášok o pár minút rozmrazí. Hrášok zmiešame s qiunoou, pridáme olivový olej, nasekanú pažítku, premiešame a podľa potreby dochutíme soľou. Hráškovú qiunou podávame s lososom, na tanieri poprášime mletým čiernym korením.

V kroku "očista tela" vynechajte olej. Ak nemáte hrášok v zozname potravín, nahraďe inou zeleninou vo vašom zozname (napr. mrkvou, brokolicou, špenátom,...atď)

Podobné recepty

Losos s červenou repou

Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie...

Šalát s grilovaným lososom

Losos patrí k najtučnejším a zároveň k najzdravším rybám. Obsahuje nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, teda esenciálne mastné kyseliny, ktoré v našom tele potláčajú zápalové procesy a chránia telo...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...