Táto kaša je moja obľúbená v letnej sezóne, keď na trhu kúpim čerstvé voňavé slivky. Vyskúšajte a môžno budete na nej závislí ako ja
Ryža natural je veľmi dobrá alternatíva k ovsu, ktoré často používame do ranných kaší.
Ryža je prirodzene bezlepková potravina, tolerujú ju aj ľudia s citlivosťou na lepok.
Mliečnu ryžu mám veľmi rada na raňajky, pripravím si ju večer hneď na minimálne 2 x, pretože sa dlhšie varí. Ráno iba otvorím chladničku, vyberiem, podľa potreby prihrejem a mám výborné raňajky na stole.
Veľmi som si ho obľúbila ako alternatívu k mojim ovseným kašiam.
Ingrediencie
Do hrnca dáme umytú ryžu, nastrúhané jabĺčko, mlieko, vodu a varíme na miernom ohni pokiaľ sa ryža nerozvarí. Mliečnu ryžu varím aj 2 hodinky, ale nie je s tým žiadna práca, iba je potrebné občas premiešať. Odporúčam teflónový hrniec, aby puding neprihorel. Keď je kaša uvarená, primiešam med a vanilku podľa chuti, med je ľubovoľná surovina. Lesné ovocie pár minút dusím a vymixujem na krém. Ryžu podávam poliatu dipom a posypanú mandľovými lupienkami.
Podobné recepty
Keď máte 5 minút čas a chcete si pripraviť niečo zdravé na mlsanie alebo na raňajky, chia pudding je výborný variant. Môžete ho mať stále v chladničke a keď dostanete chuť na niečo sladké, máte...