Nezabudnite v zime na zeleninu. Nevymeňte v zimnom období šaláty a čerstvú zeleninu za pečivo, chleba, zemiaky a ryžu. Začína obdobie zeleninových zimných príloh, ku ktorým určite patrí pyré z rôznych...
Marinované morčacie kocky sú výborné letné jedlo a hodia sa k akejkoľvek prílohe. Ja som použila pečenú tekvicu a hlivu, ktoré spolu s mäsom vytvorili sýte vyvážené jedlo plné plnohodnotných živín vrátane proteínov.
Hokkaido má vysoký obsah betakaroténu, ktorý potrebujeme teraz v lete, keď pokožku vystavujeme slnečnému žiareniu.
Hokkaido je jediná tekvica, ktorá sa nešúpe a práve jej šupka je bohatý zdroj živín.
Ingrediencie
Morčacie prsia pokrájame na malé kocky. Pokrapkáme ich olivovým olejom, posypeme bylinkami, čiernym korením a soľou, dobre premiešame a necháme chvíľku marinovať (kľudne aj cez noc). Tekvicu pokrájame na tenké plátky, hlivu pokrájame na rezance. Na plech rozložíme papier na pečenie a na neho poukladáme zeleninu. Pokvapkáme olivovým olejom, nesolíme a pečieme v rúre na 200 C 20 min.
Kým sa pečie zelenina, mäso opečieme do zlata na panvici.
Podávame spolu, v miske môzeme poprášiť bylinkami a čiernym korením.
Podobné recepty
Toto je recept, ktorý je na prípravu naozaj veľmi jednoduchý. Vieme takto pripraviť akékoľvek suroviny. Celý princíp je v omáčke s použitím sójovej smotany, ktorá sa týmto istým spôsobom dá pripraviť...