Morčacie rezance s quinoou a bylinkovou omáčkou

Toto je recept, ktorý je na prípravu naozaj veľmi jednoduchý. Vieme takto pripraviť akékoľvek suroviny. Celý princíp je v omáčke s použitím sójovej smotany, ktorá sa týmto istým spôsobom dá pripraviť v rôznych príchutiach.

Sójová smotana je výborná náhrada klasickej kravskej smotany do omáčok a polievok, ak potrebujem dosiahnuť kyslú chuť, pridám šťavu z citróna.

Môj tip: Na rýchlu prípravu karfiólu použijeme minerálku (ja používam perlivú minerálku Mitická), ktorá urýchli dobu prípravy a zachová v zelenine väčšie percento minerálov a vitamínov.

30 min.
20 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
morčacie prsia
150 g
karfiól
50 g
quinoa biela
1 ks
cibuľa
1 PL
sójová smotana
1 PL
olivový olej
1 ks
bobkový list
1/2 ČL
ľubovoľné sušené bylinky (ja som použila mix provensálske bylinky a oregano)
soľ, čierne korenie

Morčacie prsia nakrájame na kocky. Rozložíme ich na papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme na 15-20 min. pieť do vyhriatej rúry na 180 C (teplovzdušné pečenie) do zlata. Medzitým dáme hlavičky karfiólu do panvice krátko podusiť 8 min. na troche vody. Karfiól po uvarení v sítku opláchneme studenou vodou. Quinou zalejeme dvojnásobkom vody (teda 1 dcl), pridáme soľ a varíme ju na miernom ohni 15 min., potom prikryjeme a necháme ešte v teple zmäknúť a vsiaknuť zbytok vody. V malom hrnci si v troche vody uvaríme 1 rozkrájanú cibulu do mäkka cca 10 min., pridáme sójovú smotanu, soľ a bylinky a vymixujeme na omáčku. Morčacie rezance poukladáme na guinou, vedľa dáme karfiól, všetko zalejeme bylinkovou omáčkou a poprášime mletým čiernym korením.

V kroku očista tela: Vynechajte omáčku a olej. Morčacie mäso povarte a zmiešajte s guinoou. Ako prílohu použite dusený karfiól.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...