Zaujímavou, veľmi chutnou a málo používanou strukovinou je žltý hrach. Zaujímalo ma porovnanie so zo zeleným hrachom, hlavne čo sa týka podielu bielkovín. Žltý hrach obsahuje na 100 g približne 24 g...
Ak hľadáte jednoduchý recept na obed alebo večeru, vyskúšajte tento mrkvový perkelt.
V chladnom počasí by sme mali konzumovať viac tepelne upravenej zeleniny ako surovej.
Studený šalát by sme mali vymeniť za teplú koreňovú zeleninu, ideálne v zimnom odbobí sú strukoviny na všetky spôsoby.
Ingrediencie
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na drobno, orestujeme na oleji, pridáme červenú papriku a mrkvové kolieska, podlejeme 1/2 dcl vody, prikryjeme a podusíme do mäkka cca 15 min. Primiešame 1 PL rastlinnej smotany. Červenú šošovicu umyjeme a uvaríme v dvojnásobnom množstve vody do mäkka, varíme 8 min. Uvarenú červenú šošovicu primiešame k mrkve. Osolíme podľa chuti.
Zvlášť si uvaríme quinou. ja ju varím 15 min. v dvojnásobnom množstve vody, na posledných 5 min. pridám hrášok, nechám ju ešte 5-10 min. pod pokrievkou odstáť pred podávaním.
Podobné recepty
Tempeh je tradičný sójový produkt pôvodom z Indonézie. Vyrába sa prirodzeným fermetovaním sójových bôbov. Fermentácia resp. kvasenie potravín je známe už od pradávna. Konzumácia fermentovaných...