Opečený tempeh s červenou repou

Tempeh je čo sa týka zastúpenia aminokyselín plnohodnotnou náhradou mäsa. Preto ho veľmi rada využívam ako rastlinnú bielkovinu na mojom tanieri. Je vhodný aj pre športovcov a pri redukcii hmotnosti. 

Tempeh je najväším rastlinným zdrojom vitamínu B12, ktorý naše telo potrebuje pri tvorbe červených krviniek a slúži ako prevencia proti anémii.

Tempeh sú sójové bôby upravené fermentovaním. Fermentácia je spôsob kvasenia rovnaký ako pri výrobe napríklad kyslej kapusty. Pri fermentácii dochádza k biochemickej premene danej potraviny. Pomáha k zvýšeniu využitia proteínov a k zvýšeniu trávenia škrobov. Je preto vhodný pre celiatikou a pre ľudí s tráviacimi ťažkosťami.

15 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

100 g
tempeh
120 g
červená repa (1 menší kus)
30 g
hrášok mrazený
1 PL
ghee maslo/ rastlinný olej
1/2 ČL
rasca celá
1 PL
olivový olej
soľ

Červenú repu očistíme a nakrájame na polmesiačiky. Vložíme do hlbokej panvice, zalejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou 10 min.. Zbytkovú vodu vylejeme, zalejeme trochou olivového oleja a opekáme do zlata. Na záver pridáme mrazený hrášok, soľ a rascu a opekáme ešte 3 min. Tempeh nakrájame na plátky a opečiem na panvici z oboch strán bez oleja. Červenú repu podávame s plátkami opečeného tempehu.

V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.

Podobné recepty

Tofu panvička s kurkumou

Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...