Tempeh je tradičný sójový produkt pôvodom z Indonézie. Vyrába sa prirodzeným fermetovaním sójových bôbov. Fermentácia resp. kvasenie potravín je známe už od pradávna. Konzumácia fermentovaných...
Tempeh je čo sa týka zastúpenia aminokyselín plnohodnotnou náhradou mäsa. Preto ho veľmi rada využívam ako rastlinnú bielkovinu na mojom tanieri. Je vhodný aj pre športovcov a pri redukcii hmotnosti.
Tempeh je najväším rastlinným zdrojom vitamínu B12, ktorý naše telo potrebuje pri tvorbe červených krviniek a slúži ako prevencia proti anémii.
Tempeh sú sójové bôby upravené fermentovaním. Fermentácia je spôsob kvasenia rovnaký ako pri výrobe napríklad kyslej kapusty. Pri fermentácii dochádza k biochemickej premene danej potraviny. Pomáha k zvýšeniu využitia proteínov a k zvýšeniu trávenia škrobov. Je preto vhodný pre celiatikou a pre ľudí s tráviacimi ťažkosťami.
Ingrediencie
Červenú repu očistíme a nakrájame na polmesiačiky. Vložíme do hlbokej panvice, zalejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou 10 min.. Zbytkovú vodu vylejeme, zalejeme trochou olivového oleja a opekáme do zlata. Na záver pridáme mrazený hrášok, soľ a rascu a opekáme ešte 3 min. Tempeh nakrájame na plátky a opečiem na panvici z oboch strán bez oleja. Červenú repu podávame s plátkami opečeného tempehu.
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame...