Banánový chlebík je výborný víkendový variant na zdravé raňajky alebo dezert po obede. Okrem toho, že si celá rodina na ňom pochutí, vyvarujeme sa tak víkendovým zhrešeniam vo forme zmrzliny, zákuskov...
Určite všetci poznáte nutelu a pri zdravom stravovaní si ju vôbec neviete predstaviť. Ja som vyrobila výbornú alternatívu bez mlieka a plnú zdravých orechov. Orechy sú najzdravšou časťou aj známej nutely, len škoda že ich obsahuje iba 13% a zvyšok je palmový olej, sušené mlieko, srvátka a kakaový prášok. Takto vyrobená domáca „nutela“ obsahuje až 50% orechov, čistú tmavú čokoládu a kokosový olej. Agávový sirup má nízku glykemickú záťaž. Preto, ak krém potrebujete trochu prisladiť, je ako sladidlo v malej miere najvhodnejší.
Ingrediencie
Orechy dáme do vyhriatej rúry na 170 C opiecť na 15 min.. Vyberieme ich a šúchaním v prstoch zbavíme šupky. Následne orechy pomelieme, pridáme kokosový olej, agávový sirup a roztopenú horkú čokoládu (čokoládu roztopíme v miske nad vriacou vodou). Krém nemusíte skladovať v chladničke, stačí ho mať pri izbovej teplote na suchom mieste. Som si istá, že dlho nevydrží.
Podobné recepty
Jabĺčko s orechami je taká moja zimná klasika. Opečené orechy s troškou agávového sirupu spravia z jablka sviatočnú pochúťku. Robievam si ho dokonca aj ako vianočný dezert. Chutí a voní ako jablková...