Parmezánové krekry s proteínom

Tieto krekry sú zaručený tip, ak chcete pripraviť niečo fit k posedeniu, čo bude každému chutiť.

Hodia sa aj ako snack, prípadne ja si ich dávam ako prílohu k polievke alebo šalátu.

Môžete ich ozdobiť ľubovoľnými semiačkami a tým ešte zvýšiť ich nutričnú hodnotu.

Samozrejme, jedzte ich s mierou aj keď v prípade týchto krekrov je to naozaj ťažké.smiley

 

15 min.
20 min.
35 - 40 ks krekrov

Ingrediencie

200 g
špaldová múka
50 g
práškový proteín neochutený (ak nechcete použiť proteín, stačí ho nahradiť špaldovou alebo celozrnnou múkou)
250 g
maslo (môže byť aj bezlaktózové)
100 g
strúhaný parmezán
1 ks
vajíčko
1 ČL
soľ
čierne korenie
ľubovoľné semiačka na posypanie (ľanové, sezam, tekvicové, slnečničové) prípadne iná posýpka (kmín, mak)
1 ks
vajíčko na potretie

Suroviny na cesto zmiešame na pracovnej doske. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do potravinovej fólie a na 30 min. do chladničky. Vyberieme ho, vyvaľkáme na 4-6 mm. Nožom cesto rozkrájame na štvorce, obdĺžniky, poukladáme na plech a papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme semiačkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C 18-20 min. do zlata.
 

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...