Krekry sú výborná chrumkavá príloha namiesto chleba. Ja si ich dávam k zelenine a syru, k šalátu alebo k hocičomu. Jedna porcia je 50-60 g. Recept je veľmi jednoduchý, dajú sa pripraviť aj bez kvásku...
Tieto krekry sú zaručený tip, ak chcete pripraviť niečo fit k posedeniu, čo bude každému chutiť.
Hodia sa aj ako snack, prípadne ja si ich dávam ako prílohu k polievke alebo šalátu.
Môžete ich ozdobiť ľubovoľnými semiačkami a tým ešte zvýšiť ich nutričnú hodnotu.
Samozrejme, jedzte ich s mierou aj keď v prípade týchto krekrov je to naozaj ťažké.
Ingrediencie
Suroviny na cesto zmiešame na pracovnej doske. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do potravinovej fólie a na 30 min. do chladničky. Vyberieme ho, vyvaľkáme na 4-6 mm. Nožom cesto rozkrájame na štvorce, obdĺžniky, poukladáme na plech a papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme semiačkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C 18-20 min. do zlata.
Podobné recepty
Mne samej chýba niečo dobré na zahryznutie k víkendovému posedeniu. Zväčša mám chuť na niečo slané a chrumkavé. Snažila som sa zložiť také suroviny a vymyslieť pochúťku, ktorá nebude obsahovať veľa...