Parmezánové krekry z ražnej múky

Výborné krekry s voňavým parmezánom si určite zamilujete. Hodia sa ako príloha k letnému šalátu alebo ako pochúťka k letnej záhradnej párty. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, zvádne ju hravo naozaj každý kuchár.

Video recept nájdete na videu Letná párty - rýchle a jednoduché občerstvenie

20 min.
25 min.
20 - 25 ks

Ingrediencie

200 g
ražná múka/pohánková múka
50 g
ghee maslo
100 g
parmezán
1 ks
vajíčko
4 PL
mandľové mlieko
1 ČL
Soľ, čierne korenie

Parmezán postrúhame na jemno. Zmiešame všetky suroviny a rukami z nich vypracujeme vláčne cesto, ktoré na 30 min. Odložíme do chladničky. Následne ho vyberieme a vyvaľkáme na cca 0,8 mm cesto, z ktorého vykrajujeme tyčinky. Tie ukladáme na plech na papier na pečenie. Tyčinky pečieme cca 25 min. vo vyhriatej rúre na 180 C do zlata.

 

1 porcia k šalátu: 3-4 ks podľa veľkosti tyčiniek

Bezlepkový variant: Namiesto ražnej múky použite pohánkovú múku.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...