Pečená tekvica hokaido s rozmarínom

Ak si chcete udržiavať štíhlu postavu a pritom jesť chutné jedlá s prílohou, výborným variantom je napríklad pečená hokaido tekvica. Má úžasnú chuť a krémovú konzistenciu podobnú zemiaku. Môžete ju len tak opiecť v trúbe, urobiť z nej pyré alebo hustú polievku.

Ja si z nej vyrábam takúto voňavú prílohu, ktorá rozvoní celý byt a výborne chutí.

Prílohy: Moje obľúbené prílohy sú červené mäso na akýkoľvek spôsob alebo feta syr.

10 min.
50 min.
1 porcia

Ingrediencie

1 ks
tekvica hokaido (cca 1/3 stredne veľkej)
soľ
1 vetvička
rozmarín

Tekvicu hokaido dokre umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Keď chceme, aby sa dobre krájala, môžeme ju dať v celku na 30 min predpiecť do trúby. Mesiačiky poukladáme na pečiaci papier, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a rozmarínom. Pečieme do zlata a podávame ako prílohu. 

Môj tip: Keď je tekvica upečená, posypem ju feta syrom a dám ešte na 10 min. do trúby. Slaný syr na sladkej tekvici chutí úžasne. 

Podobné recepty

Medvedie labky bez múky

Medvedie labky u nás na Vianoce nesmú chýbať. Do klasických labiek ide 200g bielej múky, 100g bieleho cukru a 150g stuženého tuku. A keď k tomu prirátam ďalšie prehrešky, ktoré nás cez sviatky neminú...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...