Strukoviny jednoznačne patria do zdravého jedálnička. Pre vysoký obsah bielkovín a zároveň nízky obsah tukov sú veľmi dobrým pomocníkom pri redukcii a udržiavaní hmotnosti. Ja som zástancom vyváženej...
Ak si chcete udržiavať štíhlu postavu a pritom jesť chutné jedlá s prílohou, výborným variantom je napríklad pečená hokaido tekvica. Má úžasnú chuť a krémovú konzistenciu podobnú zemiaku. Môžete ju len tak opiecť v trúbe, urobiť z nej pyré alebo hustú polievku.
Ja si z nej vyrábam takúto voňavú prílohu, ktorá rozvoní celý byt a výborne chutí.
Prílohy: Moje obľúbené prílohy sú červené mäso na akýkoľvek spôsob alebo feta syr.
Ingrediencie
Tekvicu hokaido dokre umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Keď chceme, aby sa dobre krájala, môžeme ju dať v celku na 30 min predpiecť do trúby. Mesiačiky poukladáme na pečiaci papier, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a rozmarínom. Pečieme do zlata a podávame ako prílohu.
Môj tip: Keď je tekvica upečená, posypem ju feta syrom a dám ešte na 10 min. do trúby. Slaný syr na sladkej tekvici chutí úžasne.
Podobné recepty
Keď potrebujete zasýtiť celú rodinu včetne muža, detí, aby im s istotou chutilo a navyše chcete niečo zdravé a vyvážené, toto je výborný variant. Hovädzie mäso patrí z pohľadu bielkovín medzi...
Snažila som sa vymyslieť koláč, ktorý neobsahuje žiadnu múku ani vločky, žiadne mlieko, ani vajíčka, ani pridaný tuk. Proste nič, z čoho sa pečú koláče. Prečo? Veľa mojich klientov je citlivých na...
Zimná chuť je pre mňa … perník, slivky, orechy,… Tento cheesecake som prispôsobila mojim zimných chutiam a vznikol naozaj skvostný koláč, ktorý zatiaľ každému veľmi veľmi chutil. V zime máme takto...