Veľa ľudí sa ma pýta, čo si ja dávam na Štedrý deň na večeru. Vianoce sú pre mňa o tradíciách. Preto si myslím, že ak je pre vás symbol Vianoc klasické štedrovečerné jedlo, tak si ho v tento deň...
Ak si chcete udržiavať štíhlu postavu a pritom jesť chutné jedlá s prílohou, výborným variantom je napríklad pečená hokaido tekvica. Má úžasnú chuť a krémovú konzistenciu podobnú zemiaku. Môžete ju len tak opiecť v trúbe, urobiť z nej pyré alebo hustú polievku.
Ja si z nej vyrábam takúto voňavú prílohu, ktorá rozvoní celý byt a výborne chutí.
Prílohy: Moje obľúbené prílohy sú červené mäso na akýkoľvek spôsob alebo feta syr.
Ingrediencie
Tekvicu hokaido dokre umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Keď chceme, aby sa dobre krájala, môžeme ju dať v celku na 30 min predpiecť do trúby. Mesiačiky poukladáme na pečiaci papier, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a rozmarínom. Pečieme do zlata a podávame ako prílohu.
Môj tip: Keď je tekvica upečená, posypem ju feta syrom a dám ešte na 10 min. do trúby. Slaný syr na sladkej tekvici chutí úžasne.
Podobné recepty
Medvedie labky u nás na Vianoce nesmú chýbať. Do klasických labiek ide 200g bielej múky, 100g bieleho cukru a 150g stuženého tuku. A keď k tomu prirátam ďalšie prehrešky, ktoré nás cez sviatky neminú...
Môj ďalší tip na rýchly zdravý obed. Moja obľúbená omáčka je výborná na všetkých grilovaných jedlách. Losos má vysoký obsah omega 3 mastných kyselín, preto sa odporúča konzumovať 2 x týždenne. Ak ryby...
Tieto krekry sú zaručený tip, ak chcete pripraviť niečo fit k posedeniu, čo bude každému chutiť. Hodia sa aj ako snack, prípadne ja si ich dávam ako prílohu k polievke alebo šalátu. Môžete ich ozdobiť...