Pečená tekvica hokaido s rozmarínom

Ak si chcete udržiavať štíhlu postavu a pritom jesť chutné jedlá s prílohou, výborným variantom je napríklad pečená hokaido tekvica. Má úžasnú chuť a krémovú konzistenciu podobnú zemiaku. Môžete ju len tak opiecť v trúbe, urobiť z nej pyré alebo hustú polievku.

Ja si z nej vyrábam takúto voňavú prílohu, ktorá rozvoní celý byt a výborne chutí.

Prílohy: Moje obľúbené prílohy sú červené mäso na akýkoľvek spôsob alebo feta syr.

10 min.
50 min.
1 porcia

Ingrediencie

1 ks
tekvica hokaido (cca 1/3 stredne veľkej)
soľ
1 vetvička
rozmarín

Tekvicu hokaido dokre umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Keď chceme, aby sa dobre krájala, môžeme ju dať v celku na 30 min predpiecť do trúby. Mesiačiky poukladáme na pečiaci papier, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a rozmarínom. Pečieme do zlata a podávame ako prílohu. 

Môj tip: Keď je tekvica upečená, posypem ju feta syrom a dám ešte na 10 min. do trúby. Slaný syr na sladkej tekvici chutí úžasne. 

Podobné recepty

Rýchly letný ovocný koláč bez výčitiek

Snažila som sa vymyslieť koláč, ktorý neobsahuje žiadnu múku ani vločky, žiadne mlieko, ani vajíčka, ani pridaný tuk. Proste nič, z čoho sa pečú koláče. Prečo? Veľa mojich klientov je citlivých na...

Môj zimný cheesecake

Zimná chuť je pre mňa … perník, slivky, orechy,… Tento cheesecake som prispôsobila mojim zimných chutiam a vznikol naozaj skvostný koláč, ktorý zatiaľ každému veľmi veľmi chutil. V zime máme takto...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...