Ovos má najväčší podiel bielkovín zo všetkých obilnín. Pre vysoký obsah esenciálnych aminokyselín má ovos zo všetkých obilnín najväčšiu biologickú hodnotu. Zrno ovsa obsahuje okolo 30% potravinovej...
Pohánka je stále viac používaná ďalšia slovenská supepotravina.
Jej vzácnosťou je obsah rutínu, kvercetínu, ktorý posilňuje cievne steny a pôsobí ako prevencia proti kŕčovým žilám.
Pohánka eliminuje hladinu histamínu a preto je výbornou potravinou pre ľudí trpiacimi potravinovými alergiami a intoleranciami.
Kaša okrem toho neobsahuje lepok ani laktózu.
Ingrediencie
Jablko očistíme a nastrúhame. Zalejeme vodou, posypeme škoricou a vaříme cca 5 min. Zatiaľ si posekáme mandle a zmiešame so škoricou. Kašu ponorným mixérom pomixujeme, posypeme posekanými mandľami a podávame.
Podobné recepty
Trpíte alergiou, intoleranciou alebo chcete proste raz začas zaradiť prirodzene bezlepkovú a bezlaktózovú stravu?Potom mám pre vás výborný tip výživné raňajky bez lepku a laktózy „Quinoa raňajková...