Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno...
Ovos má najväčší podiel bielkovín zo všetkých obilnín. Pre vysoký obsah esenciálnych aminokyselín má ovos zo všetkých obilnín najväčšiu biologickú hodnotu. Zrno ovsa obsahuje okolo 30% potravinovej vlákniny, čo zabezpečuje pomalé uvoľňovanie glukózy. Tým sa ovos stáva ideálnou potravinou pri redukcii a udržiavaní hmotnosti.
Veľmi rada používam celý ovos v mojich receptoch. Cítim sa po ňom sýta a metabolická 5-hodinová pauza mi tak nerobí žiadny problém.
Ingrediencie
Celý ovos si vyžaduje dlhšie varenie, preto si ho pripravujem večer pred spaním. Večer: Ovos umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme dvojnásobkom vody, privedieme do varu a na nízkej teplote varíme pod pokrievkou 30 min. Následne vypneme a necháme prirodzene vychladnúť. Vložíme do chladničky a ďalšiu prípravu necháme na ráno. Ovos si môžeme pripraviť aj na viac dní.
Ráno: Jablko očistíme a nakrájame na tenké plátky. Na panvici rozohrejeme kokosový olej a opečieme na ňom jablko do zlata. Vložíme mandle, slnečnicové semiačka, ovos, škoricu a dôkladne premiešame. Kašu servírujeme teplú.
Podobné recepty
Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno...