Pohánka je stále viac používaná ďalšia slovenská supepotravina. Jej vzácnosťou je obsah rutínu, kvercetínu, ktorý posilňuje cievne steny a pôsobí ako prevencia proti kŕčovým žilám. Pohánka eliminuje...
Môj ďalší variant rannej kaše z pohánky. Ja si túto kašu predpripravím večer a ráno mi potom príprava trvá už iba pár minút.
Kaša v kombinácii s mandľovým mliekom a madľovými lupienkami má nízky glykemický index, preto je výborný variant pri chudnutí.
Ak máte radi zdravé a teplé raňajky ako ja, určite vyskúšajte.
Kašu môžete pre obmenu pripraviť aj z ovsených vločiek, ak však nemáte problém s trávením lepku.
Kaša je prirodzene bez lepku a laktózy.
Ingrediencie
Pohánku zalejeme mliekom. Ak si kašu predpripravíme večer, odložte do chladničky. Ak ju robíte ráno len pokračujte. Banán vidličkou roztlačte a vmiešajte do kaše. Varte cca 10 min. na miernom ohni do zhustnutia (keď ste kašu predpripravili, variť stačí 3 min.). Kašu posypte mandľovými lupienkami a malinami.
Podobné recepty
Pohánka je prirodzene bezlepková potravina, takže ju môžu konzumovať aj ľudia s citlivosťou alebo alergiou na lepok. Pohánka obsahuje kyselinu linolovú, ktorá pomáha znižovať cholesterol a tuky v krvi...