Červená fazuľa ako náhrada múky ma naozaj očarila. Upečieme tak koláč z prírodných surovín s plnohodnotnou dávkou proteínov. Mlsanie tak dostáva nový rozmer. Konzumácia sladkostí má vplyv na kolísanie...
Voňavý perník sa dá upiecť aj bez múky alebo vločiek. Hlavnými surovinami sú biela fazula, vlašské orechy, banány a perníkové korenie.
Výsledkom je chuťovo úžasný koláč plný proteínov, ktorý si naozaj môžete dopriať bez výčitiek.
Pre športovcov je vhodný ako doplnok stravy po športe alebo počas dňa ako snack.
Veľmi jednoduchý recept, kde všetko zmiešate za pár minút a upečiete.
Ingrediencie
Bielu fazuľu vymixujeme spolu s banánom na hustý krém. Ak je príliž hustý a zle sa mixuje, pridáme trošku vody (0,5 dcl). Hustú kašu premiešame so všetkými ostatnými surovinami, okrem posledných troch, tie vmiešame do masy celé. Plech vystelieme papierom na pečenie, masu vylejeme na plech a pečieme na 180 C (obojstranné pečenie) cca 50 minút, pokiaľ nie je perník prepečený a na vrchu tmavej farby.
Podobné recepty
Máte radi čokoládu? Aj chrumkavé čokoládové keksíky môžu patriť do zdravého jedálnička, ak sa pohráme zo surovinami. Ja som tieto cookies vyrobila z hnedej fazule. V chuti fazuľu vôbec necítiť...