Quinoa šalát s restovanou bielou rybou

Ľahké a výživné jedlo plné bielkovín (bez lepku, laktózy, kazeínu)

Ak hľadáš rýchle, zdravé a chutné jedlo, tento quinoa šalát s restovanou bielou rybou je ideálny. Nadýchaná quinoa, chrumkavá zelenina a dokonale opečená ryba vytvárajú vyvážené jedlo plné vitamínov a minerálov. Tento recept je bez lepku, laktózy a kazeínu, čo z neho robí skvelú voľbu pre ľudí s intoleranciami.

Quinoa šalát s restovanou bielou rybou
10 min.
20 min.
2

Ingrediencie

300g
biela ryba (treska, zubáč, pangasius)
150g
quinoa
50g
karfiol
50g
žltá cuketa
50g
brokolica
50g
hrášok
1 PL
limetková šťava
1 ČL
talianske bylinky
Soľ, čerstvé bylinky
Olivový olej

Postup:

  1. Quinou prepláchneme, varíme v osolenej vode (1:2) 12–15 minút, premiešame vidličkou.
  2. Karfiol a brokolicu krátko sparíme, cuketu a hrášok orestujeme.
  3. Rybu osušíme, osolíme, pokvapkáme limetkou, okoreníme a opečieme z každej strany 2–3 minúty.
  4. Quinou premiešame so zeleninou, dochutíme čerstvými bylinkami, servírujeme s rybou navrchu.

 

💡 Tip: Skvelá voľba aj ako meal prep na ďalší deň!

 

Výživové hodnoty (1 porcia):

  • Energia: 355 kcal
  • Bielkoviny: 40 g
  • Sacharidy: 24 g
  • Tuky: 8 g

Podobné recepty

Vianočná vyprážaná ryba bez oleja

Ak si chcete na Vianoce pripraviť tradičnú vyprážanú rybu a pritom by ste sa radšej vyhli vyprážaniu na oleji, mám pre vás pár tipov na „zdravšie“ vyprážanie. Pozrite môj recept na "zdravšiu" vianočnú...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...