Tekvica hokaido je typická jesenná a zimná zelenina. Je to veľmi obľúbený druh tekvice pre jej krémovú konzistenciu a sladkú chuť. Je univerzálna, používa sa do slaných aj do sladkých receptov. Je...
Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno vytiahnuť z chladničky pár minút pred jedením.
Ponúkam vám pár tipov na chutné a výživné obilninové kaše, ktoré vás zaručene zasýtia na celé dopolupnie.
Ingrediencie
Jablko očistíme a postrúhame. Dáme do malého hrnca spolu s mliekom, vločkami a škoricou. Varíme za stáleho miešania cca 5 minút pokiaľ kaša nezhustne. Hotovú kašu poprášime škoricou.
Podobné recepty
Šošovica má v zdravom jedálničku pevné miesto. Obsahuje vysoké množstvo vlákniny, ktorá zlepšuje a upravuje trávenie. Častokrát, najmä ak sme neboli zvyknutí strukoviny konzumovať pravidelne, nás...
Tempeh je tradičný sójový produkt pôvodom z Indonézie. Vyrába sa prirodzeným fermetovaním sójových bôbov. Fermentácia resp. kvasenie potravín je známe už od pradávna. Konzumácia fermentovaných...
Voňavý perník sa dá upiecť aj bez múky alebo vločiek. Hlavnými surovinami sú biela fazula, vlašské orechy, banány a perníkové korenie. Výsledkom je chuťovo úžasný koláč plný proteínov, ktorý si naozaj...