
Toto sú moje najobľúbenejšie víkendové raňajky. Je to naozajstná pochúťka. Sú sýte, takže sa hodia po športe alebo pred náročným dňom plným pohybu. Verte mi, vôbec mi v nich nechýba múka ani cukor...
Ražná múka je výbornou alternatívou klasickej pšenice. Má nižší obsah lepku a preto ju často znášajú aj ľudia citlivý na túto zložku. Raž má vysoký obsah esenciálnej aminokyseliny lyzín, ktorý telu pomáha bojovať proti vírusom, podporuje tvorbu kolagénu a pomáha pri obnove chrupaviek.
Môj tip: Ja som sa s ražnou múkou naučila robiť úplne všetko, pečiem z nej chlieb, pečivo, zahusťujem s ňou a teraz prišli na rad aj lievance. Prekvapili ma, aké boli chrumkavé a naozaj by ste nikdy neuhádli, že sú z ražnej múky.
Ja si lievance robím na 2 krát, vydržia v chladničke a ráno iba prihrejem.
Ražnú múku, mlieko, vajíčko a vanilku vymixujeme na hladký krém a necháme aspoň pol hodinu odstáť. Rozohrejeme panvicu, dáme 1 ČL kokosového oleja a polievkovou lyžicou postupne dávkujeme cesto na panvicu (mne sa zmestia 3-4 lievance naraz). Opečieme ich z každej strany. V miske rozmačkáme banány a zmiešame s tvarohom. Lievance podávame s banánovým tvarohom, môžeme ozdobiť bobuľovým ovocím.
Toto sú moje najobľúbenejšie víkendové raňajky. Je to naozajstná pochúťka. Sú sýte, takže sa hodia po športe alebo pred náročným dňom plným pohybu. Verte mi, vôbec mi v nich nechýba múka ani cukor...
Chcete využiť zbytok kvásku pri jeho výrobe a pripraviť si ovsené lievance? Samozrejme môžete ich vyrobiť aj zo zrelého kvásku. Je ich z tohto receptu celkom dosť a tak sa pripravte, že bude pre celú...