Toto sú moje najobľúbenejšie víkendové raňajky. Je to naozajstná pochúťka. Sú sýte, takže sa hodia po športe alebo pred náročným dňom plným pohybu. Verte mi, vôbec mi v nich nechýba múka ani cukor...
Ražná múka je výbornou alternatívou klasickej pšenice. Má nižší obsah lepku a preto ju často znášajú aj ľudia citlivý na túto zložku. Raž má vysoký obsah esenciálnej aminokyseliny lyzín, ktorý telu pomáha bojovať proti vírusom, podporuje tvorbu kolagénu a pomáha pri obnove chrupaviek.
Môj tip: Ja som sa s ražnou múkou naučila robiť úplne všetko, pečiem z nej chlieb, pečivo, zahusťujem s ňou a teraz prišli na rad aj lievance. Prekvapili ma, aké boli chrumkavé a naozaj by ste nikdy neuhádli, že sú z ražnej múky.
Ja si lievance robím na 2 krát, vydržia v chladničke a ráno iba prihrejem.
Ingrediencie
Ražnú múku, mlieko, vajíčko a vanilku vymixujeme na hladký krém a necháme aspoň pol hodinu odstáť. Rozohrejeme panvicu, dáme 1 ČL kokosového oleja a polievkovou lyžicou postupne dávkujeme cesto na panvicu (mne sa zmestia 3-4 lievance naraz). Opečieme ich z každej strany. V miske rozmačkáme banány a zmiešame s tvarohom. Lievance podávame s banánovým tvarohom, môžeme ozdobiť bobuľovým ovocím.
Podobné recepty
Chcete využiť zbytok kvásku pri jeho výrobe a pripraviť si ovsené lievance? Samozrejme môžete ich vyrobiť aj zo zrelého kvásku. Je ich z tohto receptu celkom dosť a tak sa pripravte, že bude pre celú...