Prečo zaradiť do stravy hubu shitake? Huba shiitake je pôvodom z Japonska. V japonskom liečiteľstve sa používa už viac ako 2000 rokov. Jednou z látok, ktorú huba obsahuje je lentinan. Je to glukan...
Huba shiitake je pôvodom z Japonska. V japonskom liečiteľstve sa používa už viac ako 2000 rokov. Jednou z látok, ktorú huba obsahuje je lentinan. Je to glukan, ktorý bol v Japonsku zaradený ako súčasť liečby onkologických ochorení.
Mojich 5 x pre shitake
- Hovorí sa jej aj „elixír života“. Mnohé štúdie preukázali, že pravidelná konzumácia shitake má pozitívny vplyv na fungovanie imunitného systému.
- Extrakt pripravený z huby shitake má schopnosť zničiť až 85% škodlivých mikróbov preniknutých do organizmu (plesne, baktérie, vírusy a kvasinky).
- V orientálnej medicíne sa shitake využíva na zníženie tlaku a zlého cholesterolu.
- Sú výbornou potravinou pri redukcii a udržiavaní hmotnosti.
- Shitake majú lahodnú chuť, výraznú arómu a mäsitú konzistenciu.
Ingrediencie
Shitake, brokolicu, cibuľku a cesnak nakrájame. V hlbokej teflonovej panvici rozohrejeme ghee maslo alebo olej. Vložíme naraz všetky nakrájané suroviny a na veľkom ohni opečieme do zlata. Na záver pridáme, soľ, čierne korenie, sójovú omáčku a podľa chuti chili.
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov...