
Vždy je dobre mať po ruke niečo zdravé na mlsanie. V obchodoch nájdeme množstvo tyčiniek s označením zdravé, ale prečo si ich nevyrobiť sami? Jedine tak ustrážime, že obsahujú kvalitné suroviny bez...
Prečo zaradiť do stravy hubu shitake?
Huba shiitake je pôvodom z Japonska. V japonskom liečiteľstve sa používa už viac ako 2000 rokov. Jednou z látok, ktorú huba obsahuje je lentinan. Je to glukan, ktorý bol v Japonsku zaradený ako súčasť liečby onkologických ochorení.
Mojich 5 x pre shitake
Shitake, mrkvu, papriku, baklažán a cibuľu nakrájame na pásiky. Na rozprálenom ghee masle (alebo oleji) najprv opečieme cibuľu, následne pridáme shitake, mrkvu, baklažán a papriku a opekáme cca 10 min. pokiaľ nie je zelenina mäkká. V malej miske si rozmiešame sójovú smotanu s kari korením. Nalejeme do panvice a zmiešame so všetkými surovinami. Pridáme soľ, korenie, prípadne chilli podľa chuti. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Vždy je dobre mať po ruke niečo zdravé na mlsanie. V obchodoch nájdeme množstvo tyčiniek s označením zdravé, ale prečo si ich nevyrobiť sami? Jedine tak ustrážime, že obsahujú kvalitné suroviny bez...
Pohánku som si veľmi obľúbila pre jej všestranné využitie, môžem ju pripraviť na sladko ako kašu alebo na slano ako prílohu či šalát. Má orieškovú chuť a aj chuťovo je pre mňa príjemným oživením...
Hliva ustricová je jedna z najzdravších húb na našom trhu. Obsahuje betaglukán, ktorý pomáha zlepšiť imunitu a bojovať proti baktériám a vírusom. Okrem zdravotných benefitov je hliva top potravina pri...
Toto je môj rýchly a jednoduchý jablkový koláč, ktorý sa vždy zje a chutí vynikajúco. Môj syn ho miluje a preto ho robím pravidelne cez víkend. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, o pár minút máte...