Špenát s rajčinami a bryndzou

Keď sledujete moje recepty, viete, že mám rada jednoduché jedlá zložené z pár surovín, byliniek a korenín. Každé jedlo obsahuje kvalitnú bielkovinu, porciu zeleniny a prípadne ovocia. Takéto jedlo je jednoduché ako na našu prípravu a čas, tak aj pre naše telo na strávenie a dokonalé využitie. Ak milujete jedlá, ktoré vám dodajú energiu a výživu, vyskúšajte tento rýchly recept. 

10 min.
13 min.
1 porcia

Ingrediencie

60 g
listový špenát (môže byť aj mrazený)
2 ks
menšie rajčiny
120 g
bryndza
Soľ, sušený cesnak, sušená petržlenová vňať

Špenát podlejeme cca ½ dcl vody a dusíme 8 min. v zavretom hrnci. Pridáme rozpolené rajčiny, soľ, sušený cesnak a dusíme ešte 3-5 min. Na tanieri, ešte kým je zelenina horúca, ozdobíme bryndzou a sušenou petržlenovou vňaťou. Ak máte radi zapekané jedlá, môžete dať hotové jedlo zapiecť na 10 min. do rozohriatej rúry na 200 C.

Podobné recepty

Bryndzový kiš so špenátom

Kiš je výborný variant pohostenia pre každú príležitosť. Cesto robím z ražnej múky, ktorá je ideálnou alternatívou pšenice. Raž obsahuje o 30% menej lepku ako pšenica a má nízku glykemickú záťaž...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...