
Občas ako prílohu zaradím cestoviny z hnedej ryže. V porovnaní s cestovinami z tvrdej pšenice majú nižšiu glykemickú záťaž a obsahujú viac minerálnych látok a železa. Sú prirodzene bezlepkové, takže...
Keď sledujete moje recepty, viete, že mám rada jednoduché jedlá zložené z pár surovín, byliniek a korenín. Každé jedlo obsahuje kvalitnú bielkovinu, porciu zeleniny a prípadne ovocia. Takéto jedlo je jednoduché ako na našu prípravu a čas, tak aj pre naše telo na strávenie a dokonalé využitie. Ak milujete jedlá, ktoré vám dodajú energiu a výživu, vyskúšajte tento rýchly recept.
Špenát podlejeme cca ½ dcl vody a dusíme 8 min. v zavretom hrnci. Pridáme rozpolené rajčiny, soľ, sušený cesnak a dusíme ešte 3-5 min. Na tanieri, ešte kým je zelenina horúca, ozdobíme bryndzou a sušenou petržlenovou vňaťou. Ak máte radi zapekané jedlá, môžete dať hotové jedlo zapiecť na 10 min. do rozohriatej rúry na 200 C.
Občas ako prílohu zaradím cestoviny z hnedej ryže. V porovnaní s cestovinami z tvrdej pšenice majú nižšiu glykemickú záťaž a obsahujú viac minerálnych látok a železa. Sú prirodzene bezlepkové, takže...
Kiš je výborný variant pohostenia pre každú príležitosť. Cesto robím z ražnej múky, ktorá je ideálnou alternatívou pšenice. Raž obsahuje o 30% menej lepku ako pšenica a má nízku glykemickú záťaž...