Občas ako prílohu zaradím cestoviny z hnedej ryže. V porovnaní s cestovinami z tvrdej pšenice majú nižšiu glykemickú záťaž a obsahujú viac minerálnych látok a železa. Sú prirodzene bezlepkové, takže...
Keď sledujete moje recepty, viete, že mám rada jednoduché jedlá zložené z pár surovín, byliniek a korenín. Každé jedlo obsahuje kvalitnú bielkovinu, porciu zeleniny a prípadne ovocia. Takéto jedlo je jednoduché ako na našu prípravu a čas, tak aj pre naše telo na strávenie a dokonalé využitie. Ak milujete jedlá, ktoré vám dodajú energiu a výživu, vyskúšajte tento rýchly recept.
Ingrediencie
Špenát podlejeme cca ½ dcl vody a dusíme 8 min. v zavretom hrnci. Pridáme rozpolené rajčiny, soľ, sušený cesnak a dusíme ešte 3-5 min. Na tanieri, ešte kým je zelenina horúca, ozdobíme bryndzou a sušenou petržlenovou vňaťou. Ak máte radi zapekané jedlá, môžete dať hotové jedlo zapiecť na 10 min. do rozohriatej rúry na 200 C.
Podobné recepty
Kiš je výborný variant pohostenia pre každú príležitosť. Cesto robím z ražnej múky, ktorá je ideálnou alternatívou pšenice. Raž obsahuje o 30% menej lepku ako pšenica a má nízku glykemickú záťaž...