Teľacie plátky s tekvicovým pyré a hráškom

Možno výborný tip na víkend pre celú rodinku.

Teľacie mäso obsahuje 3 x viac železa ako biele druhy mäsa.

Z červených druhov mäsa má najnižší obsah tuku, je ľahko stráviteľné, preto je výborným jedlom pre deti už od 8. mesiaca života.

Popritom má vysoký obsah bielkovín a minerálov, ktoré si ľudské telo nevie vytvoriť samé a musí ich prijať z potravy.

20 min.
60 min.
4 porcie

Ingrediencie

600 g
teľacia sviečkovica falošná
1 ks
tekvica hokkaido (menšia)
50 g
maslo (ľanové alebo bezlaktózové)
150 g
mrazený hrášok
3 ks
cibuľa
2 PL
olej (olivový, slnečnicový, repkový, ghee maslo)
soľ

Mäso umyjeme a pokrájame na plátky. Cibuľu očistíme, nakrájame, orestujeme na oleji, pridáme mäso, ktoré opečieme, podlejeme trochou vody a dusíme 60 minút na miernom ohni do mäkka. Potom mäso vyberieme, štavu osolíme a vymixujeme na hladký krém. Mäsové plátky vložíme späť do šťavy.

Pokiaľ sa mäso dusí, pripravíme prílohu. Tekvicu hokkaido dáme na 20 minút do vyhriatej rúry na 150 C, aby zmäkla. Potom ju pokrájame na kúsky, dáme do hrnca, zalejeme trochou vody a dusíme 20 minút. Ak nám ostalo v hrnci veľa vody, časť vylejeme, do zbytku pridáme maslo, soľ a vymixujeme na hladké pyré.

Mrazený hrášok dáme do hrnca a na miernom ohni ho roztopíme a 3 minuty podusíme.

V kroku očista tela: Tekvicové pyré pripravíme bez pridania masla, necháme trochu vody z tekvce a pomixujeme.

V kroku očista tela: Mäso pripravíme bez oleja, cibuľu podusíme na troche vody, pridáme mäso a ďalej varíme podľa receptu.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...