Tvaroh je vysoko hodnotná potravina vhodná pri chudnutí a udržiavaní hmotnosti. Má vysoký obsah bielkovín a nízky obsah tuku. Ja som vyskúšala do tvarohu primiešať vanilkový proteín značky Oriflame...
Vianočný cheesecake môže byť nielen krásnou dekoráciou ale aj chutným doplnkom na váš sviatočný stôl. Korpus je zložený z medovníčkov, ktoré ja vyrábam z ražnej múky a sladím iba medom. Môj recept nájdete na https://www.zuzanaliskova.sk/medovnicky-z-raznej-muky. Krém zo syra a jogurtu je dobrou alternatívou „zdravšieho“ dezertu plného bielkovín. Jednu porciu ku kávičke v pohodovej vianočnej atmosfére si tak môžeme dopriať bez výčitiek.
Ingrediencie
Medovníčky vymixujeme na múku, pridáme roztopené maslo, utlačíme do formy (vystlanej papierom na pečenie a vymastenej po okrajoch maslom) a dáme piecť na 10 min. do vyhriatej rúry na 180 C obojstranné pečenie. Zatiaľ si pripravíme krém. Do misy dáme krémový syr, jogurt, vajcia, med, zlatý klas a škoricu. Premiešame a vylejeme na vychladnutý medovníkový korpus. Pečieme 60 min. na 150 C obojstranné pečenie a necháme ho v rúre vychladnúť cca 60 min. Ideálne, ak cheesecake necháme pár hodín chladnúť vonku, alebo v chladničke, kľudne aj celú noc. Na vychladnutý cheesecake rozotrieme jogurt zmiešaný s 2 ČL medu a ozdobíme medovníčkami.
Ak chcete darovať zdravie svojim blízkym pod stromček, pozrite si ponuku mojich darčekových poukazov na https://www.medibalance.sk/darcekove-poukazy
Podobné recepty
Americký koláč cheesecake si veľmi rýchlo našiel fanúšikov aj medzi slovákmi. Je zložený prevažne z tvarohu, preto sa hodí aj do zdravej fitness kuchyne. Podľa toho, ako ho ochutíte, môžete ho...