Zdravý guláš bez výčitiek

Môj jednoduchý recept na guláš, ktorý robievam bežne cez víkend na obed. Za 10 min. je všetko v hrnci, netreba sa o neho nijako starať, miešať. Nastavím na 2 hodinky, idem s deťmi von alebo poupratujem a výživný obed je na stole. Celá rodina ho miluje.

15 min.
2 hod.
6 - 8 porcií

Ingrediencie

1 kg
hovädzie mäso (falošná sviečkovica alebo flank steak)
3 ks
väčšia cibuľa
500 g
pasírované paradajky
3 PL
olej (olivový alebo slnečnicový)
2 ks
bobkový list
soľ

Cibuľu očistíme a každú prekrojíme na 4 časti. Vo väčšej panvici zohrejeme olej, vložíme cibuľu a mäso nakrájané na väčšie kusy. Chvíľku (3 min.) mäso opekáme, prilejeme pasírované paradajky, bobkové listy a všetko spolu dusíme 2 hodiny na miernom ohni. Mäso vyberieme na tanier, bobkové listy vyhodíme, Omáčku pomixujeme ponorným mixérom na hladký krém, pridáme soľ podľa chuti (ja 1 ČL) a do omáčky vrátime mäso.

Príloha: Ja mäso jedávam s ražným chlebom (mojim domácim z kvásku) posypané so sušeným chilli a deťom pripravím klasickú ryžu, lebo ju milujú.

Podobné recepty

Kel s hovädzím mäsom

Kel možno nevyzerá až tak lákavo, ale určite právom patrí do zdravého jedálnička. Kel je zelenina s vysokou nutričnou hodnotou, zlepšuje trávenie, čistí črevá a telu dodá množstvo vitamínov a...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...