
Crumble koláč sa dá pripraviť z rôznych druhov ovocia, preto ho môžete piecť celoročne. Ja ho robievam aj z mrazeného ovocia a je výborný, tak si aj počas zimy viem pochutiť na marhuľovom alebo...
Šaláty sú moje obľúbené jedlo na obed alebo večeru. Je to taká moja istota, keď potrebujem pripraviť rýchle, zdravé a výživné jedlo. Šaláty si môžete pripraviť podľa svojej chuti. Experimentujte so surovinami, za studena lisovanými olejmi, rôznymi druhmi octov (jablčný, balsamico, umeocot) a olejnatými semienkami. Z jednoduchých surovín vykúzlite vždy inú chuť a farbu. Ako prílohu si dávam ražný chlieb alebo knäckebrot.
Môj tip: Skúste si zamiešať do zeleninového šaláta nakrájané ovocie. Uvidíte, že vznikne zaujímavá sladko kyslá kombinácia.
Šalát umyjeme a vysušíme. Mango očistíme a nakrájame na kocky. Píniové oriešky jemne opečieme na suchej panvici. Všetky suroviny zmiešme, ochutíme citrónovou šťavou a ľanovým olejom. Na hotový šalát poukladáme natrhané prosciutto.
Crumble koláč sa dá pripraviť z rôznych druhov ovocia, preto ho môžete piecť celoročne. Ja ho robievam aj z mrazeného ovocia a je výborný, tak si aj počas zimy viem pochutiť na marhuľovom alebo...
Máte radi čokoládu? Aj chrumkavé čokoládové keksíky môžu patriť do zdravého jedálnička, ak sa pohráme zo surovinami. Ja som tieto cookies vyrobila z hnedej fazule. V chuti fazuľu vôbec necítiť...
Ak potrebujete rýchle chutné jedlo plné bielkovín, skúste tieto špirálky z červenej šošovice. Na 100 g obsahujú až 23 g bielkovín. Špirály z červenej šošovice chuťovo dokonale nahradia klasické...
Červená repa je typická surovina na jesenné a zimné obdobie. Príroda má všetko dokonale vymyslené. Keď máme menej slnka a príroda oddychuje, na náš tanier pripravila takéto zázraky nabité vitamínmi a...