Určite uznáte, že tekvica hokkaido je netradičná základná surovina na pečenie koláčov. Preto vyskúšajte a presvedčte sa, že aj v sladkých receptoch chutí skvele. Ja som tekvicou spolu s orechmi a...
Šaláty sú moje obľúbené jedlo na obed alebo večeru. Je to taká moja istota, keď potrebujem pripraviť rýchle, zdravé a výživné jedlo. Šaláty si môžete pripraviť podľa svojej chuti. Experimentujte so surovinami, za studena lisovanými olejmi, rôznymi druhmi octov (jablčný, balsamico, umeocot) a olejnatými semienkami. Z jednoduchých surovín vykúzlite vždy inú chuť a farbu. Ako prílohu si dávam ražný chlieb alebo knäckebrot.
Môj tip: Skúste si zamiešať do zeleninového šaláta nakrájané ovocie. Uvidíte, že vznikne zaujímavá sladko kyslá kombinácia.
Ingrediencie
Šalát umyjeme a vysušíme. Mango očistíme a nakrájame na kocky. Píniové oriešky jemne opečieme na suchej panvici. Všetky suroviny zmiešme, ochutíme citrónovou šťavou a ľanovým olejom. Na hotový šalát poukladáme natrhané prosciutto.
Podobné recepty
Kapusta je ďalšia zo zimných príloh, ktoré majú blahodarné účinky na naše zdravie a sú vhodné pri udržiavaní a redukovaní hmotnosti. Kapusta však v surovom stave nie je vhodná pre každého. Surová...
Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je...
Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame...