Zeleninový šalát s prosciuttom

Šaláty sú moje obľúbené jedlo na obed alebo večeru. Je to taká moja istota, keď potrebujem pripraviť rýchle, zdravé a výživné jedlo.  Šaláty si môžete pripraviť podľa svojej chuti. Experimentujte so surovinami, za studena lisovanými olejmi, rôznymi druhmi octov (jablčný, balsamico, umeocot) a olejnatými semienkami. Z jednoduchých surovín vykúzlite vždy inú chuť a farbu.  Ako prílohu si dávam ražný chlieb alebo knäckebrot.

Môj tip: Skúste si zamiešať do zeleninového šaláta nakrájané ovocie. Uvidíte, že vznikne zaujímavá sladko kyslá kombinácia.

 

10 min.
1 porcia

Ingrediencie

120 g
šalát mix (rukola, čakanka, ľadový)
160 g
mango
20 g
píniové oriešky
100 g
prosciutto
1/2 ks
citrón (šťava)
1 PL
ľanový olej

Šalát umyjeme a vysušíme. Mango očistíme a nakrájame na kocky. Píniové oriešky jemne opečieme na suchej panvici. Všetky suroviny zmiešme, ochutíme citrónovou šťavou a ľanovým olejom. Na hotový šalát poukladáme natrhané prosciutto.

Podobné recepty

Crumble ovocný koláč

Crumble koláč sa dá pripraviť z rôznych druhov ovocia, preto ho môžete piecť celoročne. Ja ho robievam aj z mrazeného ovocia a je výborný, tak si aj počas zimy viem pochutiť na marhuľovom alebo...

Čokoládové cookies z hnedej fazule

Máte radi čokoládu? Aj chrumkavé čokoládové keksíky môžu patriť do zdravého jedálnička, ak sa pohráme zo surovinami. Ja som tieto cookies vyrobila z hnedej fazule. V chuti fazuľu vôbec necítiť...

Cottage nátierka s červenou repou

Červená repa je typická surovina na jesenné a zimné obdobie. Príroda má všetko dokonale vymyslené. Keď máme menej slnka a príroda oddychuje, na náš tanier pripravila takéto zázraky nabité vitamínmi a...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...