
Chutný dezert, ktorý budete zaručene chutiť každému, kto miluje klasické talianske tiramisu. Na prípravu je veľmi jednoduchý, pripravíte ho bez pečenia. 1 porcia má 240 kcal, 6 g bielkovín, 13 g...
Ja som všeobecne zástancom používania lokálnych a sezónnych potravín. Mango je však jednou z výnimiek. Toto ovocie jednak odporúčam svojim klientom a aj pravidelne zaraďujem do svojho jedálnička. Dôvod sú jeho bohaté nutričné vlastnosti a zloženie.
Mango má vysoký obsah vitamínu C, beta-karotén, vitamín E, tiamín, riboflavín, niacín, draslík, horčík, železo, fosfor a vápnik.
Polyfenoly obsiahnuté v mangu majú silnú antioxidačnú aktivitu.
Mango obsahuje prebiotickú vlákninu, ktorá podporuje trávenie a pomáha budovať zdravú črevnú mikroflóru.
Mango obsahuje enzýmy, ktoré pomáhajú štiepiť bielkoviny a zrýchľovať metabolizmus.
Môj dnešný tip: Keďže používame ako dezert čisté ovocie, vymyslela som si takéto mangové pyré a používam ho do jogurtu na osladenie alebo len tak, ako vynikajúci dezert.
Mango očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca, pridáme vodu a varíme 5 min. Vymixujeme na krém, preložíme do nádoby a necháme vychladnúť.
Takto pripravené pyré vydrží v chladničke kľudne aj týždeň.
Chutný dezert, ktorý budete zaručene chutiť každému, kto miluje klasické talianske tiramisu. Na prípravu je veľmi jednoduchý, pripravíte ho bez pečenia. 1 porcia má 240 kcal, 6 g bielkovín, 13 g...
V lete nám častokrát polievky nejdú príliž na chuť a radšej vyhľadávame studené jedlá a nápoje. Je to škoda, pretože aj v polievke môžeme nájsť potrebné ovieženie počas horúcich dní. Studené nápoje...
Tento dezert neobsahuje ani múku ani cukor ani vajíčko a je úžasne jednoduchý. Je to môj obľúbený koláčik na víkend, ktorý pripravíme presne na potrebný počet porcií rovno do zapekacích misiek, z...
Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...