Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na prácu a aktívny život. Ja som si veľmi obľúbila polievky, v ktorých...
Ja som všeobecne zástancom používania lokálnych a sezónnych potravín. Mango je však jednou z výnimiek. Toto ovocie jednak odporúčam svojim klientom a aj pravidelne zaraďujem do svojho jedálnička. Dôvod sú jeho bohaté nutričné vlastnosti a zloženie.
Mango má vysoký obsah vitamínu C, beta-karotén, vitamín E, tiamín, riboflavín, niacín, draslík, horčík, železo, fosfor a vápnik.
Polyfenoly obsiahnuté v mangu majú silnú antioxidačnú aktivitu.
Mango obsahuje prebiotickú vlákninu, ktorá podporuje trávenie a pomáha budovať zdravú črevnú mikroflóru.
Mango obsahuje enzýmy, ktoré pomáhajú štiepiť bielkoviny a zrýchľovať metabolizmus.
Môj dnešný tip: Keďže používame ako dezert čisté ovocie, vymyslela som si takéto mangové pyré a používam ho do jogurtu na osladenie alebo len tak, ako vynikajúci dezert.
Mango očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca, pridáme vodu a varíme 5 min. Vymixujeme na krém, preložíme do nádoby a necháme vychladnúť.
Takto pripravené pyré vydrží v chladničke kľudne aj týždeň.
Podobné recepty
Môj top variant na osviežujúci dezert na každý deň bez výčitiek. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, stačia vám 3 suroviny a ľahký dezertík po obede iba vytiahnete z chladničky. Môj tip: Pripravte si...
Palacinka na slano môže byť veľmi dobrým oživením každodenného jedálnička. Napríklad raňajky na víkend, keď sa chystáme na celé doobedie von? Aj večera v tejto forme je určite lákavá a poteší aj...
Pohánka je stále viac používaná ďalšia slovenská supepotravina. Jej vzácnosťou je obsah rutínu, kvercetínu, ktorý posilňuje cievne steny a pôsobí ako prevencia proti kŕčovým žilám. Pohánka eliminuje...