Raňajková mandeláda s ovsom a černicami

Ďalšími jednoduchými raňajkami je mandeláda. Mandle, slnečnicové semienka a ovocie sú chutná a zároveň výživná kombinácia. Druhy ovocia môžete striedať podľa ročného obdobia. V mojich mandeládach dosť často nájdete surovinu ovos siaty. 

Ovos siaty obsahuje 15-20% vlákniny, čo zníži glykemický index každého jedla, do ktorého ich pridáte. Glykemický index je dôležitý faktor, ktorý musíme sledovať pri výbere potravín, ak chceme ostať štíhly. Ovos navyše podporuje trávenie a správnu činnosť čriev, čo bude mať pri chudnutí tiež výrazne pozitívny efekt.

10 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

30 g
ovsa (ovos siaty celé zrno)
30 g
mandle
20 g
slnečnicové semienka
100 g
černice
1/4 ČL
škorica
1 ČL
kokosový olej

Do malého hrnca dáme uvariť ovsené zrno (ideálne večer, 30 gr ovsa + 0,6 dcl vody necháme zovrieť a na mienom ohni varíme 30 min., necháme pod pokrievkou do rána). Ráno na panvici zohrejeme kokosový olej, na ktorom zľahka opečieme madle a slnečnicové semiačka, pridáme škoricu a uvarený ovos. Dobre premiešame. Nakoniec do teplej masy vmiešame černice, ozdobíme škoricou a podávame. 

Podobné recepty

Šalát s feta syrom a bylinkami

Nie je náhoda, že zelená farba nám automaticky evokuje zdravé jedlo. Nebojte sa šalátov. Nemusíte ich jesť ku každému jedlu, zeleninu môžeme upraviť aj tepelne, grilovať, pariť, dusiť, pripraviť pyré...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...