Hliva ustricová je drevokazná huba. Zo stromov prijíma množstvo užitočných látok, ktoré vie výborne využiť aj naše telo. Obsahuje betaglukány a celý rad vitamínov a minerálov, proteínov a hubovú...
Ďalšími jednoduchými raňajkami je mandeláda. Mandle, slnečnicové semienka a ovocie sú chutná a zároveň výživná kombinácia. Druhy ovocia môžete striedať podľa ročného obdobia. V mojich mandeládach dosť často nájdete surovinu ovos siaty.
Ovos siaty obsahuje 15-20% vlákniny, čo zníži glykemický index každého jedla, do ktorého ich pridáte. Glykemický index je dôležitý faktor, ktorý musíme sledovať pri výbere potravín, ak chceme ostať štíhly. Ovos navyše podporuje trávenie a správnu činnosť čriev, čo bude mať pri chudnutí tiež výrazne pozitívny efekt.
Ingrediencie
Do malého hrnca dáme uvariť ovsené zrno (ideálne večer, 30 gr ovsa + 0,6 dcl vody necháme zovrieť a na mienom ohni varíme 30 min., necháme pod pokrievkou do rána). Ráno na panvici zohrejeme kokosový olej, na ktorom zľahka opečieme madle a slnečnicové semiačka, pridáme škoricu a uvarený ovos. Dobre premiešame. Nakoniec do teplej masy vmiešame černice, ozdobíme škoricou a podávame.
Podobné recepty
Hliva ustricová patrí právom k najzdravším a najvýživnejším hubám. V jedálničku ju pre vysoký obsah bielkovín môžeme zaradiť medzi proteíny a použiť ju ako rastlinnú bielkovinu. Hliva je výborná na...
Komu z nás sa nezačnú zbiehať slinky, keď počuje orieškovo čokoládový krém? Úžasný vynález. Vieme však, že v obchodoch nájdeme pochúťky plné zbytočných cukrov, tukov s menším percentom orechov. Prečo...
Nie je náhoda, že zelená farba nám automaticky evokuje zdravé jedlo. Nebojte sa šalátov. Nemusíte ich jesť ku každému jedlu, zeleninu môžeme upraviť aj tepelne, grilovať, pariť, dusiť, pripraviť pyré...